2012. január 3., kedd

LMP pártkatonákat vertek meg az Opera előtti tüntetésen?

Szél Bernadett, az LMP szóvivője és Dorosz Dávid LMP-s országgyűlési képviselő közleménye emlékeztet, hogy a szélsőséges LMP párt korábban fokozott rendőri figyelmet kért. A politikusok szerint a rendőrség valóban nagy erőkkel jelent meg a helyszínen, ezért érthetetlennek tartják, miért nem sikerült a szélsőséges LMP-seket jobban megóvni. Mint írják, az LMP két tagját is megverték politikai szimpátiájuk miatt. Hozzátették: különösen visszásnak nevezik, hogy az egyik bántalmazottat a rendőrök igazoltatták és átkutatták, közben a bűncselekmény elkövetőivel állítólag szemben nem intézkedtek.

A belügy nagyon helyesen az Opera vendégeire, az ünnepség védelmére koncentrált, a csőcselékkel szemben. Szél Bernadett és Dorosz Dávid reményüket fejezték ki, hogy nem volt „felsőbb politikai szándék” a szerintük elkövettt rendőri hibák mögött.

A politikusok arra figyelmeztetik a kormányt, hogy ha nem változtat gyökeresen a politikáján, akkor a következő hónapokban is hasonló tüntetésekre számíthat, a jövőben sokkal nagyobb számban jöhetnek magyar érzelmű hazafiak is. Úgy tűnik ettől igencsak retteg már az LMP. „A hatóságok és a kabinet a tűzzel játszik, ha nem próbálja meg minden eszközzel megelőzni az erőszakot” – fűzik hozzá. Az LMP közleménye végén további erőszakmentes ellenállásra hív mindenkit, aki – mint fogalmaznak – félti az országot, félti a demokráciát.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője hétfőn éjjel azt közölte az MTI-vel, hogy a demonstráción egy embert állítottak elő jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt. Tájékoztatása szerint a tüntetésen rendbontás nem történt.

Sajnos az LMP semmiféle bizonyítékot nem tudott felmutatni arra, hogy valóban bárkit is megvertek volna. Ha azonban ez történt, akkor nyilvánvaló, hogy maguknak köszönhetik.

"Minek mentek oda?"


Merül fel a klasszikusnak számító kérdés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése