2011. november 8., kedd

Lebukott az EMS, buszokkal hordták fel a pártkatonákat a tüntetésre

Molnár Csaba, az MSZP listáján a parlamentbe került országgyűlési képviselő (jelenleg független) buktatta le a tömeg nagyságáról hosszan szónokló EMS-t egy, a Népszabadságnak adott interjúban:

„A hét végén megválasztották a DK új vezetőit, Gyurcsány Ferenc pártelnök mellett a négy alelnököt: önt, Bauer Tamást, Debreczeni Józsefet és Niedermüller Pétert. Hisznek abban, hogy ezzel a névsorral képesek lesznek a bizonytalanokat, a párt nélkül maradtakat magukhoz vonzani?

MCS: A tizenkét fős elnökségben ketten nem balközép értékeket képviselő szociáldemokrata politikusok. Ez az elnökségi lista bizonyítja, lehet úgy balközép pártot csinálni, hogy egyben nyitottak vagyunk más politikai irányok felé is. Hisszük, hogy ahol a törésvonal már nem jobb és bal, hanem a demokraták és az orbáni rendszer támogatói között van, ott érdemes szélesebb koalíciót alakítani. Hogy ez milyen sikerrel jár, majd jövő tavasszal fogjuk látni a közvélemény-kutatási adatokból. Az igazi karakterünk kialakítása a következő hónapok feladata. De hangsúlyozom: ez balközép párt.

Milyen viszonyt akarnak kialakítani a formálódó új pártokkal, a civilekből álló, sok ezer embert megmozgatni képes csoportokkal?

MCS: Segíteni és támogatni kell ezeket a mozgalmakat, nem pedig rájuk telepedni. A Milla és a Szolidaritás demonstrációin részt vettünk és mozgósítottunk, sőt, vidékről buszokkal hoztuk fel az embereket. Támogattuk őket, de csak csendben. Ha jól megy ezeknek a civil szerveződéseknek, az mindenkinek jó.”


http://nol.hu/belfold/20111108-_orban_levaltasa_csak_eszkoz

A "civilekről" kiderült, hogy jó részben vidékről felbuszoztatott párttagok és egyéb pártkatonák.

Friss:

Juhász Péter az EMS vezetője közölte : Semmi közünk a Demokratikus Koalícióhoz és nincsen rá szükségünk, hogy csendben mozgósítsanak az érdekünkben. Támogatni kellene a civil mozgalmakat nem pedig rátelepedni, Molnár Csaba nyilatkozatával pedig éppen ezt teszi.

Kónya Péter szakszervezeti vezető szerint nincs kapcsolat a Szolidaritás és a Demokratikus Koalíció között. Kónya Péter szerint mindez nem azt jelenti, hogy a későbbiekben ne lehetne együttműködés közöttük, de ennek jelenleg nincs aktualitása.


Még csak annyi tisztesség sem volt bennük, hogy megköszönjék, hogy buszokkal hordták fel a tömeget a tüntetéseikre, amelyek így derekasan megteltek, igaz pártkatonákkal. Hiszen korábban rendszeresen a létszámra hivatkoztak. Persze a "civil" vezetők azért próbálták tompítani a lebukás élét. Mindenesetre Molnár Csabának köszönhető, hogy végképp lelepleződtek ezek az álcivil szervezetek, hiába próbálnak most mosakodni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése