2012. január 23., hétfő

Kik azok az ELTE oktatók akik a véleményszabadság ellenségei?

Előzmény:
Az Örülünk Vincent blog "jótündér" nevű usere Magyarországon eddig példátlan támadást indított a szólás és a vélemény szabadsága ellen. A saját bevallása szerint zsidó származású de a "zsidóság számára elveszett" jótündér egész különleges patkányozós rágalmazási és zaklatási kampányt indított el, egy neki nem tetsző komment miatt. Az index blogjain, egy "tölgy" nevű felhasználó bűne az volt : olyan pontos véleményt fogalmazott meg egy történelmi kérdésben, amely nem egyezett maradéktalanul a zsidó történelemszemlélettel. Mindez egy blogpost alatt megjelenő rövidke hozzászólásában történt, ennek ellenére jótündér gyorsan patkányozni kezdett, majd társaival együtt zaklatni, fenyegetni kezdte a neki nem tetsző felhasználót.

Itt azonban nem álltak meg a gyűlölködésben a cionisták, emailt írtak az illető munkahelyére is, a "holokauszt tényének megkérdőjelezése" típusú arcátlan rágalmakat és más hazugságokat terjesztve.

Mindezt azért mert az illető élni mert a szólásszabadságban számára biztosított jogokkal és kifejtette a véleményét egy történelmi kérdésben. Bárkinek megvolt a joga hogy átugorja olvasatlanul ezt a véleményt, senki sem kötelezte őket hogy blogkommenteket olvasgassanak. Hol vagyunk még a minimum elvárástól miszerint, "nem értek vele egyet, de harcolni fogok hogy a véleményét elmondhassa"? Az eset nem a közmédiában történt az állam által birtokolt közpénzt vagy frekvenciát az illető nem vett igénybe. Még csak nem is az ATV-ben nem a Népszavában vagy hasonló tekintélyes pártlapokban, hanem egy egyszerű kis kommentben akart véleményt nyilvánítani az interneten.

Az Örülünk, Vincent a legalább részben az MSZP által közvetlenül írott blogok egyike. A blog egyik szerzője "Pásztörperc" alias Fügedi Ubul az MSZP párt tagja, semmi kétséget sem hagyva, hogy az MSZP-nél már a blogírást sem hagyják holmi szimpatizánsokra, ide keményvonalas pártkatonák kellenek. Ugyanakkor az MSZP közeli blog számos szerzőt vonultat fel, így jelenleg nem világos a magát csak "jotunder"-kent aposztrofáló aljas elkövető kiléte.

Minden szólás és véleményszabadság mellett kiálló demokratának el kell határolódnia ezektől az MSZP-s módszerektől. Az ilyen fenyegetések és zaklatások nem megengedhetőek akkor sem ha egy komment tartalma valakit esztelen gyűlöletre késztet. Származása miatt erősen motivált jótündér azonnal megtalálta gyűlölete tárgyát: egy magyar származású kommentelőt. Sajnos ez arra utal, hogy a fő motiváció az ügyben a magyarellenesség.

Az Örülünk Vincent eredeti patkányozós posztja a "zsidóság számára elveszett" jótündér tollából:

http://orulunkvincent.blog.hu/2011/12/17/petschauer_es_a_patkany_nemposzt

Magyargyűlölő ultracionista csoportok folyamatosan tovább gerjesztették az ügyet az interneten. Legutóbb már az ELTE 42 antimagyar oktatója, is támadta durván a magyar kommentelőt, tölgyet. "Tölgy" történelmileg pontos kommentjeit becsmérlő ELTE-s nyilatkozattevők azt is világossá tették, ők a véleményszabadság ellenségei és képtelenek toleránsan viselkedni a más véleményekkel szemben. A történelemhamisítást is megkísérlő ELTE oktatók javára lehet viszont írni, hogy előzékenyen listát készítettek magukról. Ez jelentősen megkönnyíti a gazemberek ELTE-n belüli azonosítását. Köszönjük!

Kik azok az ELTE oktatók akik a sajtószabadság és a szabad vélemény ellenségei?

Bajomi Iván
Bányai Emőke
Barna Ildikó
Bíró Judit
Csákó Mihály
Csongor Anna
Darvas Ágnes
Éber Márk Áron
Felkai Gábor
Fokasz Nikosz
Gecser Ottó
Gregor Anikó
Gyáni Gábor
Györke Júlia
Háberman Zoltán
Hegedűs Dániel
Hegyesi Gábor
Heller Mária
Horváth Gergely Krisztián
Koltai Júlia Anna
Körtvélyesi Zsolt
Kövér Ágnes
Majtényi Balázs
Örkény Antal
Pál Eszter
Papp Richárd
Rényi Ágnes
Salát Orsolya
Samu Ágnes
Sík Endre
Síklaki István
Somlai Péter
Szabari Vera
Szécsi Judit
Székelyi Mária
Szikra Dorottya
Tóth Ágnes
Unger Anna
Vadkerti Ildikó
Vajda Júlia
Vuray Ágnes
Wessely Anna

Nyilatkozat

Mindazonáltal, akárki is legyen a bejegyzések szerzője, az ELTE Társadalomtudományi Kar fenti dolgozói elhatárolják magukat az ott kifejtett, az emberi szenvedések iránt érzéketlen, nézetektől és az egyes társadalmi csoportokat, kisebbségeket megvető és megalázó beszédmódtól.
2012. január 19.

15 megjegyzés:

  1. Negyedóra alatt tiltottak a demokratikus magyarok blogjáról, az orulunkvincent.blog.hu-ról az alábbi kommentem miatt:

    "Asztakurva, másodszor is el tudtam olvasni ezt a faszságot! Azonnal kérek egy hősiesség érdemrendet. A zsidó felmenőkkel rendelkező nem zsidó, aki névtelenül vamzerol be mást, és indít ellene hajtóvadászatot, amúgy jó ávh-s zsidó módjára, katolikus szentekhez imádkozik. Mi a faszom ez? Erre mondja Angelo 'Franco' Provolone, hogy nem vagy más, csak oximoron.

    Eszembe jutnak egyetemi éveim, amikor Babarczy Eszti és a többi, VBK-tól félrészeg, füves cigitől elborult elméjű libbancs egymást túllicitálva hőzöng, kinek van több cigány barátja. Aztán Babarczy már ott tart, hogy őt, mint magyart (muhahaha) legyilkosozta a zsidó nagymamája. Hogy tudniillik, "ti magyarok megöltetek minket". Hát persze, ilyeneket mondanak a zsidó nagyik a nem zsidó unokájuknak. Az anyám borzalmát!

    Komolyan viccesnek találom, ahogy egyes zsidók előadják a keresztényt, és a "vagyok olyan magyar" zsidó bordalt. Először is, a kereszténységétől senki nem lesz magyar. Hogy miért? - Hát azért, mert a vallás nem határozza meg a kultúrát. A vallás csupán egy a számtalan kulturális elem közül, ráadásul nem is a legfontosabb. A bigott balfaszoknak erről ugyan más a véleménye, de szarunk rá, igaz viccent? Na, szóval! Attól, hogy valaki keresztet vet, még nem lesz magyar. Legfeljebb kereszténykedő pojáca. S az ilyen, ha közben betegelméjű hungarofób is, mint jótündér például (a valós nevét nem írom ki, pedig tudom, és ő tudja, hogy tudom), egészen biztosan nem magyar. Magyarnak lenni tehát nem kereszthányás, vagy farzsebben személyi igazolvány hordás, de még csak nem is genetika (by Akos Kertesz zsidó-náci seggfej) kérdése, hanem az identitásé. Az identitás érzelmi kötődés egy nációhoz, nemzethez, egy kultúrához. A jótündér virtuális imágót megalkotó zsidó embernek nincs magyar identitása, így azt állítania, hogy ő magyar lenne, pofátlanság.

    Na, örültem, Viccent!"

    VálaszTörlés
  2. Érdekes, hogy az ő személyazonossága/-uk viszont titok. Bár gondolom nem mindenki előtt, valszeg.
    A mostanában többek közt "jótündér" nickű matematikus anno Eomer nicken szerepelt az index fórumon, a képe is fent volt az "iszolda" arcképcsarnokában. Gondolom azért vannak, akik tudják kicsoda.
    Ez a csávó már több mint egy évtizede azzal foglalkozik, hogy a netes fórumokon hozzászólókat kategorizálja (hogy kik a "nácik") és a személyazonosságuk után nyomoz, nyilván jókora adatbázisa van már, nyilvánvalóan veszélyes mániákus az arc.

    VálaszTörlés
  3. Elek Gábor, alias "jótündér" neve elég sokszor előfordul itt a mandin. Egy beteglelkű, magyargyűlölő zsidó.

    VálaszTörlés
  4. "Tehát akkor rögzisük.
    Egy szakembert egy félre sikerült komment (ez a legtöbb amit el lehet mondani, a netikett nevében lehet vele vitatkozni, akár melegebb éghajlatra küldeni egyet nem értés esetén) miatt meghurcolnak, állásából eltávolítanak, egy beteg ember névtelen feljelentése alapján.

    Tessék mondani milyen világ épül itt megint. Oda jutunk mint az 50-es években, amikor az emberek suttogva mertek csak bizonyos témákról beszéni ? Azután mindenféle nézetre vonatkozik ez ? Mi lenne, ha valakit posztkommunista vagy liberális nézetei miatt távolítanának el munkahelyéről?

    Autoriter a kormány ? Hát nekem úgy tűnik, hogy itt mások az autoriterek, éppen a liberális "demokraták". (Ugye ez olyan szókapcsolat, mint a demokratikus szocializmus ?)

    Ezt az ügyet nem lehet annyiban hagyni !!! Nem akarunk újból az Egy mondat a zsarnokságról című vers szellemét tükröző világban élni.

    Botos úr ?"

    http://mandiner.hu/cikk/20120211_nyilt_level_botos_mate_urnak_a_ppke_btk_dekanjanak

    VálaszTörlés
  5. "Mr Falafel · 2008.09.29. 12:54:07
    Pelso:
    Legyen olyan jó, és keressen a 2006-os hírek között a neten. Én több utalást is találtam. Egyébként azt hittem, hogy ez a két éve történt sajnálatos (muhaha) esemény jobban megmaradt az emberekben.
    egy példa: www.kampanyarchivum.hu/kampany06/view.php?Id=339&loc=E
    Ehhez hasonlóaktól hemzseg a net. Egyébként hol Ausztráliát írnak, hol USA-t, de egészen biztos, hogy az USA-ról volt szó. majd onnan menekítették Ausztráliába.

    Istvan:
    Én már azt a luxust is megengedhetem magamnak, hogy ne hazudjak. A jo tunder névre rákerestem, és megtaláltam Elek Gábor balfék majmot. Mit ad isten, beletrafáltam. Innen tovább nincs értelme erőlködnöm, majd egy napon meglátogatom, és elszámolunk. "

    VálaszTörlés
  6. "Emlékezetkultúra" nevű nick egy hungarofób cionista zsidó minden erejével próbálja "Tölgy"-et tönkretenni:

    http://blog.hu/user/677563/tab/activity

    Még a facebookon is volt egy egész erre a célra dedikált oldala is ennek a zsidónak, ott is brutálisan támadta Tölgyet, lehető legocsmányabb, legalpáribb módon. Úgy tűnik elég egy rossz komment, egy rossz vélemény, hogy a zsidók hajtóvadászatot indítsanak valaki ellen...

    VálaszTörlés
  7. E.k. = Artner Szilvia (Sisso)

    VálaszTörlés
  8. Elek Gábor és társai kiengedték a szellemet a palackból. Hiba volt. Saját teremtményük fogja felfalni őket is, sokat erre nem kell várni.
    Például, ha valaki veszi a fáradságot, és keres kontaktot hozzá, mondjuk egy kollégát, akivel kölcsönös szakmai féltékenységben vannak, és az mesél róla. Mindegy mit mond, azt jól ki kell színezni, bevonni a családját, a szeretteit. Higgyétek el, ez a történet oda torkollik majd. Lesz még könnyes Elek Gábor szeme, erre nagy tétet teszek.

    VálaszTörlés
  9. A teljesen jogosan törölt facebook oldal és a lejárató hadjártot folytatü Emlékezetkultúra nick mögött ők állhatnak:

    Artner Szilvia, Fleck Zoltán és társai.

    http://www.commmunity.hu/impresszum/

    VálaszTörlés
  10. Pontosítva: Fleck Gábor. Itt indult a sztori:

    http://www.commmunity.hu/2011/11/20/blogzodas-a-hatalom-akolmelegebol/

    VálaszTörlés
  11. Egyébként igen, Elek Gábor alias Jótündér (Örülünk, Vincent blog) évek óta támadja, patkányozza és idiótázza Tölgyet.

    VálaszTörlés
  12. Ezt írta az Emlékezetkultúra a Vincenten:

    "Emlékezetkultúra 2012.02.13. 01:13:05

    @Kettes:
    Végre, valaki leírta. A Mandiner sosem fogja belátni, mert időközben eltűnt az agyhalottakon kívüli olvasóközönségük, őket meg meg kell tartani, és már hisznek ők is ebben, ez az igazság.

    A harmadik az, hogy a reklámbevétel egy dolog, de évek óta tudva, hogy SENKI nem kíváncsi érdemben a cikkükre, úgy milyen szellemi kihívás írni.

    A fb-oldalunkat magánemberek hozták létre a holokauszt emlékezetkultúra fejlesztésére, a hazai kirekesztések ellen. Ebből van olyan elhivatottság, hogy ne csak dünnyögjünk holokauszttagdásra, de lépjünk is...Egy KZ-táborról író, helyszínen járó publicistának jó, ha ez a pöcegödör-csapat olvassa csak el őket?
    Ez hivatás?"


    A fb-oldalunkat magánemberek hozták létre a holokauszt emlékezetkultúra fejlesztésére

    A fb-oldalunkat magánemberek hozták létre a holokauszt emlékezetkultúra fejlesztésére

    VálaszTörlés
  13. Zsidó magánemberek hozták létre ahogy látom "A fb-a holokauszt emlékezetkultúra fejlesztésére"

    Valószínű csak nagyzolás és egyetlen sötét de annál agresszívabb zsidó áll mögötte.

    VálaszTörlés
  14. Unortodox modon hasznalod a "magyarellenes" szot....

    VálaszTörlés
  15. Nem ertem szabadsajt miert van felhaborodva ezeken a kulonbozo nyilatkozatokon. Aki volt katona, az nyilvan nagyon jol emlekszik, hogy ott ezeknel joval zaftosabb, durvabb dolgok is elhangzottak, erosebb velemenyeket is mondtak, hat istenem, ez mar csak ilyen, nem kell rogton a plafonon lenni.

    VálaszTörlés