2012. február 2., csütörtök

A Népszabadság arról, hogy a milla (EMS) hazaáruló

Tamás Ervin: Mi van?

Vártam, történik valami. De néhány politikusi panaszon, cikken, blogbejegyzésen kívül csak a Milla vette föl a kesztyűt.

Először viccre véve a dolgot, majd ügyvédi beadvánnyal. De ettől eltekintve kifáradt az ügy, mielőtt még ereje lett volna. Az eset azért érdemel figyelmet, mert éppen egyszerűségében, ugyanakkor – mondjuk ki – pofátlan kajánságában van az a semmivel sem összekeverhető fideszes íze, amely egyesek számára bájos „kibabrálás”, mások szemében visszataszító trükk, amellyel szemben az ember tehetetlen, mindössze döbbenten dohog: ilyet nem lehet csinálni. Lehet. És el is vész a többi intézkedés, nyilatkozat, képtelen törvény és ultimátum erdejében. Mert nincs kis és nagy dolog, kikalkulálható szelekció, ízlésbeli korlát, hogy miért érdemes és miért nem csínbe menni: mindenért, mindenkor.

Most arról van szó, hogy Budapest valamennyi demonstrációkhoz szokott terét, közét, útvonalát valamennyi nemzeti ünnepre és több évre előre lefoglalja a Fidesz és a fővárosi önkormányzat. Bizonyára lehet fellebbezni, zargatni taláros testületeket, ahogy most a Milla ügyvédje teszi, „hazaárulni” Brüsszelnél, Strasbourgnál, Washingtonnál, rohanni uniós biztoshoz, vagy az IMF főtárgyalójához. 

www.nol.hu/megmondok/tamase/20120202-mi_van_





Kedves EMS ezt a Népszabadság írja rólatok.  Ócska hazaárulóknak tart titeket ez a lap. Nem kértek helyreigazítást? Csak nehogy a "magyargyűlölő hazaáruló" bélyeg rajtatok ragadjon. Mert akkor hiába kántáljátok majd kórusban "Nem vagyunk hazaárulók, nem vagyunk hazaárulók", mint ahogy tettétek egy tüntetéseteken 2011 elején. Attól hogy ütemesen kántáljátok még nem válik igazzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése