2011. december 18., vasárnap

Simor András, Gyurcsányista komisszár és offshore bűnöző

Deutsch Tamás az Európai Parlament képviselője a következő jellemzést adta a Gyurcsány által 2007-ben kinevezett Simor Andrásról:

„Nem az a legnagyobb baj S. Bandival, hogy egy gyurcsányista politikai komisszár az MNB élen, még nem is az, hogy amit kérdez, az is hazugság, hanem hogy egy fehérgalléros, offshore bűnöző. Persze csak ha ez még zavar bárkit is”


Lassan mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy Simor András a globális pénzszivattyú működését félti, amikor a függetlenség elvesztéséről beszél. Pontosan a magyar nemzeti érdek az amitől Simor függetleníteni akarja magát.

És egy rövid részlet egy friss újságcikkből a témában:

„S persze Simor András, a jegybank elnöke csak akkor független, amikor a kormánnyal és az országgal közös együttműködésről, vagy az MNB pénzügyeinek szorosabb és szankcionálható ellenőrzéséről van szó. Mindjárt más a helyzet, amikor Gyurcsány Ferenc volt stratégiai főtanácsadójának kell – nehezen észrevehető munkavégzésért – csinos összegeket kifizetnie. Nincs szó az elegáns távolságtartásról akkor sem, amikor a liberális gazdaságpolitika híveit kell a kormánykritika terén megerősíteni. S közben politikai nyilatkozatokat tenni és – a monetáris tanács, valamint az alelnökök létszámának várható növelése kapcsán – politikai komisszárokról beszélni.

Simor András és a függetlenség nem említhető egy napon. Mint ahogy az sem jó, hogy a Magyar Nemzeti Banknak és Magyarországnak jelenleg ilyen kevés köze van egymáshoz. Az MNB most jóval közelebb áll a pénzintézetekhez, mint a hazai polgárokhoz. Az MNB vezetésének ebben a helyzetben döntenie kell: ha már oly sikeresen függetlenítette magát Magyarországtól, vajon mikor lesz ugyanilyen független a nemzetközi pénzvilág akaratától?”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése